skip to Main Content

Når stress sætter sig i kroppen

I overhalingsbanen kører vi stærkt. Vi skal nå frem til vores destination – men vi skal på samme tid ikke være til gene for andre. Livet kan beskrives på samme måde. I vores privat- og arbejdsliv stilles der i perioder presserende krav, som kan få hjertet til at hamre og hovedet til at arbejde hurtigere. Irritabilitet, hovedpine og indre uro er derfor ikke unormale symptomer hos den moderne mand eller kvinde: Men det betyder ikke, at det skal blive den nye normal. Når først stress har sat sig i kroppen, breder det sig ud til resten af delelementerne i din tilværelse. Dette kan både få konsekvenser for din sundhed og dit forhold til dine medmennesker. Ønsker du at bryde det onde mønster og finde tilbage til din indre kerne, står jeg klar til at hjælpe.

Hvordan påvirker stress kroppen?

Når man er stresset, er der ingen entydige symptomer. Mange af kendetegnene ved tilstanden kan nemlig også vidne om andre sundhedsmæssige problemer – både fysiske, psykiske og adfærdsmæssige. Af den årsag er det vigtigt, at du tager kontakt til din læge for at kunne blotlægge, hvad der ligger til grund for forandringerne i din krop. Når stress sætter sig, kan kroppen signalere det på følgende måder:

  • Ved fysiske symptomer som uro, hjertebanken, mavesmerter eller vægttab.
  • Ved psykiske symptomer som manglende lyst, træthed, angst og irritabilitet.
  • Ved adfærdsmæssige symptomer som søvnløshed, aggressivitet og ubeslutsomhed.

Det er dog vigtigt at pointere, at symptomerne på stress varierer fra person til person. Derfor har hver klient behov for skræddersyede redskaber til netop deres situation. Dette har jeg særligt fokus som psykoterapeut.

Kom sikkert videre med en hjælpende hånd

For langt de fleste er stress en tilstand, som vil blusse op igen i pressede situationer. Af den årsag er det vigtigt, at man får bearbejdet stresstilstanden og samtidigt får redskaberne til at håndtere eventuelle tilbagefald. Vælger du stress behandling hos mig, tager vi udgangspunkt i dine behov. Sammen vil vi afsløre, hvad der ligger bag stressen i din krop – og hvordan den påvirker dit liv. Når først disse adfærdsmønstre er identificeret, kan du tillære dig de redskaber, som fungerer for dig. Der er intet klart facit – og som så meget andet må man kæmpe for at håndtere stress resten af sit liv. Med et forløb hos mig får du imidlertid en værktøjskasse med, så du kan kæmpe dig igennem udfordringerne og komme sikkert videre til det næste kapitel af dit liv.

Back To Top