skip to Main Content

Stress og udbrændthed

Stress behandling København

 

 

 

 

 

 

 

Har du symptomer på stress…

  • Du oplever at have alt for mange bolde i luften og har vanskeligt ved at prioritere, hvad der er vigtigt, og hvad der reelt haster i dit liv.
  • Du har svært ved at slappe af og mærker en konstant uro eller rastløshed i kroppen.
  • Du bliver hurtigt irriteret eller ked af det, og selv mindre opgaver kan virke uoverkommelige.
  • Du begynder at glemme ting og har problemer med at koncentrere dig.
  • Du  har fysiske gener såsom hovedpine, muskelspændinger, søvnproblemer, mavegener o.l.

Stress og udbrændthed er efterhånden et udbredt fænomen i befolkningen. Omkring en halv million danskere kæmper lige nu med symptomer på stress, måske du er én af dem? En del oplever det som et nødvendigt onde for at kunne leve op til samfundets eller arbejdsmarkedets krav.

 

Vær opmærksom på signalerne

Men langvarig stress kan gå hen og blive farligt og udvikle sig til både fysisk sygdom, depression og angst.  Ofte sker det ganske umærkeligt over tid, og man overhører faresignalerne, enten fordi ydre omstændigheder presser på, eller fordi man har en forestilling om, at man burde være i stand til at klare tingene selv.

Stress kan behandles

Stress kan skyldes mange ting. Det kan være ydre belastninger såsom stort arbejdspres, skilsmisse, arbejdsløshed, sygdom m.m. Men det kan også være forårsaget af psykologiske faktorer som fx perfektionisme, lavt selvværd, psykisk sårbarhed. Symptomerne kan vise sig på mange måder – fysisk, psykisk og adfærdsmæssigt.

Der er hjælp at hente. Gennem et forløb hos mig, vil du få redskaber til at handle på de ting, som er vigtige og give slip på og acceptere de ting, som du ikke har indflydelse på. Du vil få teknikker, der kan hjælpe din krop til at slappe af, samt træning i at være mere tilstede i nuet. Du vil der igennem opleve større overskud og ro.

Du kan læse mere om stress på psykiatrifondens hjemmeside

Back To Top