skip to Main Content

Du er ikke alene om at have angst

Angst behandling

Hver 5. dansker oplever symptomer på angst i løbet af deres liv. Der er forskellige typer og grader, som spænder fra nervøsitet og uro til voldsomme angstanfald.

Der er forskel på frygt og angst, da frygt er en sund reaktion på en ydre fare, hvor angsten kan opstå uden nogen ydre grund og er af mere psykologisk karakter.

Nogle oplever det særligt i bestemte situationer fx i forbindelse med præstationer, eksamen eller i sociale sammenhænge. Andre har en mere generaliseret form, som kan opstå mere pludseligt uden nogen tilsyneladende årsag.

 Angst behandling

Det er vigtigt at søge hjælp og behandling, hvis du oplever angst. Desværre venter mange alt for længe med at tage kontakt. Det kan være svært at indrømme overfor sig selv og andre, at man har brug for hjælp, og derfor lider man hellere i stilhed og håber på, at det går over af sig selv.

Igennem et psykoterapeutisk forløb vil du få redskaber til at håndtere angsten, hvis den opstår. Du vil lære at forstå angstens natur, så du generobrer magten og ikke lader angsten styre dit liv.

Du bliver bedre i stand til at give slip på bekymringer og være mere tilstede i nuet, samt være mindre kontrolleret og få større tillid til livet. Hvis du vil læse mere om symptomer og behandling, kan du med fordel kigge på angstforeningens hjemmeside

Har du symptomer på angst

  • Du får hjertebanken og uro i kroppen. Problemer med vejrtrækningen og en svimlende fornemmelse i hovedet.
  • Du bruger meget tid på at bekymre dig omkring fremtiden, og du bruger meget energi på at kontrollere og planlægge dit liv.
  • Du frygter at være syg og kan hurtigt finde mulige symptomer, eller du frygter dine nærmeste bliver syge eller kommer til skade.
  • Du undgår situationer, som potentielt kunne gøre dig angst, hvilket forhindrer dig i at gøre ting, som du gerne vil.

Læs mere om hvem jeg er, og hvad jeg tilbyder her

 

Back To Top