skip to Main Content

Navnet Pressense refererer til tre nøgleord, som er gennemgående for min måde at arbejde med terapi og coaching.

Presence

De følelsesmæssige problemer, vi oplever, er ofte relateret til hændelser fra fortiden eller bekymringer om fremtiden. Vi kan fx være vrede på os selv eller andre over ting, der blev sagt eller gjort i fortiden eller vi kan være opslugt af tanker om ting, vi er bange for vil ske i fremtiden. Ved at bringe din opmærksomhed tilbage til nuet, er det muligt at slippe tankerne om fortid og fremtid og dermed løsrive dig selv følelsesmæssigt fra disse.

Essence

Vores bevidsthed har flere lag. Det bevidsthedslag, vi kender bedst, er identificeret med vores forskellige sociale roller, køn, arbejde, forestillinger om rigtig og forkert osv. Det er den del af vores bevidsthed, som på godt og ondt, er formet igennem vores liv og opvækst og som ligger til grund for vores mere eller mindre positive selvopfattelse. Men vi har også et dybere lag af bevidsthed, som ikke er forbundet med nogen former for selvbilleder. Ved at skærpe kontakten til din oprindelige autentiske væren, vil du opleve, at du ikke behøver at være begrænset af dine tillærte selvbilleder eller forestillinger.

Sense

Når vi oplever følelser eller tanker, som er ubehagelige for os, er vores første indskydelse som regel at forsøge at undgå dem eller ændre dem. Vi prøver at skubbe tankerne væk og fortrænge følelserne og denne kamp er i sig selv smertefuld. Dertil kommer, at det vi forsøger at undertrykke ikke lader sig ignorere i længden og kan vokse sig stadigt større i sit udtryk.Ved i stedet at mærke, rumme og tillade tankerne og følelserne at være der, uden modstand, vil du opleve, at følelserne har deres eget naturlige flow, som opløses og forandres helt af sig selv.

Back To Top