skip to Main Content

Hvorfor gå i psykoterapi…

Psykoterapi KøbenhavnDe fleste mennesker oplever før eller siden omstændigheder, følelesmæssige tilstande, livskriser eller traumer, som er så indgribende på lvskvaliteten, at der kan være brug for støtte til at komme videre.

Det kan være du oplever en generel utilfredshed med livet, det kan være en konkret problemstilling, eller det kan være et ønske om personlig udvikling.

Hvor længe skal jeg gå i psykoterapi…

Alle terapiforløb er forskellige, fordi du er forskellig fra alle andre. Derfor er det svært på forhånd sige, hvor mange sessioner der skal til.  For nogen er det nok med nogle få rådgivende samtaler, mens andre har behov for længerevarende terapi. Ved den første samtale finder vi sammen ud af, hvad du skal forvente.

Sådan arbejder jeg…

Bag ethvert psykologisk fænomen ligger et forsøg på at opnå balance eller helhed. Et uhensigtsmæssigt mønster eller en adfærd vil derfor være et forsøg på at kompensere for et uforløst eller undertrykt menneskeligt behov. For eksempel kan et ønske om kontrol være et forsøg på at opnå tryghed, eller perfektionisme kan være et forsøg på at blive anerkendt eller accepteret.

En konflikt, krise, problemtema e.l. er derfor også altid en kilde til udvikling og nye muligheder for vækst. Mine terapeutiske metoder varierer alt efter tema og det menneske, jeg sidder overfor. Oftest vil der være tale om samtaleterapi med inddragelse af forskellige teknikker og øvelser.

“Det store er ikke at være enten det ene eller det andet – men at være sig selv – og det formår hvert eneste menneske, hvis det vil.”      Søren Kirkegaard

Hvad er Psykoterapi…

Et terapeutisk forløb er en  process, som typisk bevæger sig gennem forskellige trin, som fører til udvikling og forandring. Du vil lære at forstå, hvad der ligger bag negative tanke- og adfærdsmønstre, og du vil blive bedre til at mærke og rumme dine følelser og behov.

Vores relation og samarbejde…

Fundamentet og forudsætningen for et godt udbytte af terapien er, at du har tillid og tryghed i relationen til mig. Jeg lægger stor vægt på at møde dig med anerkendelse og respekt samt skabe et rum, hvor der er plads til alle tanker og følelser.

Dit personlige frirum…

Det terapeutiske rum skal være et frirum, hvor du ikke behøver tænke på at præstere eller leve op til nogen forventninger. Du kan tale, tie, græde, grine eller bare være.  Jeg velkommer til hver en tid åbenhed, og en del af det terapeutiske arbejde kan også bestå i at tage ting op, som sker i nuet mellem dig og mig.

Vejen til forandring…

Undervejs kan det ske, at der dukker svære følelser op som smerte, frygt eller vrede. Det er helt naturligt og kan være nødvendigt på vejen til større indsigt, glæde og forløsning. Jeg støtter dig hele vejen. For at få det optimale udbytte ud af forløbet, er det vigtigt, at du engagerer dig i processen og er indstillet på at arbejde videre med tingene mellem sessionerne.

Du kan læse mere om de 7 forandringsprincipper her 

Back To Top