skip to Main Content

Psykoterapi

Overvejer du psykoterapi?

Det kan føles som et stort skridt at opsøge en psykoterapeut, når man har det skidt. Mange overvejer det længe, inden de tager kontakt og går derfor også unødigt længe og har det skidt.

At opsøge en psykoterapeut, når man har ”ondt i følelserne” er i virkeligheden lige så naturligt som at opsøge en læge, når vi har bøvl med kroppen eller at få tid til tandlægen, når vi har hul i en tand. 

Typiske henvendelsesårsager

Stress

Nedtrykthed

Mand der sidder med ryggen til

Selvværd

Angst

Konflikter i relationer

Sorg & Krise

Skilsmisse

Par i konflikt

Personlig udvikling

Kvinde der står med ryggen til

Sådan arbejder jeg…

Bag ethvert psykologisk fænomen ligger et forsøg på at opnå balance eller helhed. Et uhensigtsmæssigt mønster eller en adfærd vil derfor være et forsøg på at kompensere for et uforløst eller undertrykt menneskeligt behov. For eksempel kan et ønske om kontrol være et forsøg på at opnå tryghed, eller perfektionisme kan være et forsøg på at blive anerkendt eller accepteret.

En konflikt, krise, problemtema e.l. er derfor også altid en kilde til udvikling og nye muligheder for vækst. Mine terapeutiske metoder varierer alt efter tema og det menneske, jeg sidder overfor. Oftest vil der være tale om samtaleterapi med inddragelse af forskellige teknikker og øvelser.

Hvad er et terapeutisk forløb

Et terapeutisk forløb er en  process, som typisk bevæger sig gennem forskellige trin, som fører til udvikling og forandring. Du vil lære at forstå, hvad der ligger bag negative tanke- og adfærdsmønstre, og du vil blive bedre til at mærke og rumme dine følelser og behov.

Vores relation og samarbejde…

Fundamentet og forudsætningen for et godt udbytte af terapien er, at du har tillid og tryghed i relationen til mig. Jeg lægger stor vægt på at møde dig med anerkendelse og respekt samt skabe et rum, hvor der er plads til alle tanker og følelser.

Dit personlige frirum…

Det terapeutiske rum skal være et frirum, hvor du ikke behøver tænke på at præstere eller leve op til nogen forventninger. Du kan tale, tie, græde, grine eller bare være.  Jeg velkommer til hver en tid åbenhed, og en del af det terapeutiske arbejde kan også bestå i at tage ting op, som sker i nuet mellem dig og mig.

Vejen til forandring…

Undervejs kan det ske, at der dukker svære følelser op som smerte, frygt eller vrede. Det er helt naturligt og kan være nødvendigt på vejen til større indsigt, glæde og forløsning. Jeg støtter dig hele vejen. For at få det optimale udbytte ud af psykoterapi, er det vigtigt, at du engagerer dig i processen og er indstillet på at arbejde videre med tingene mellem sessionerne.

Du kan læse mere om de 7 forandringsprincipper her 

Back To Top